Viimeaikoina on tullut vastaan monia Joomla- sivustoja jotka ovat kaatuneet palveluntarjoajan pakotettua PHP 7 version käyttöön. Tämä tarkoittaa silloin sitä, että Joomla on jäänyt päivittämättä. Vanhat Joomla- versiot eivät toimi PHP 7 versiolla.

Joomla on erittäin hyvä, tietoturvallinen ja toimiva sisällönhallintajärjestelmä, ja sillä voi toteuttaa sivustoja pienestä aina jättisuuriin, miljoonien kuukausikävijöiden sivustoihin. Kuitenkin se yksi tärkeimmistä eli tietoturva on jäänyt monesti retuperälle. Suurin syy tähän on se että sivut on tehnyt joku mainostoimisto aikoinaan, tai joomlanörtti, joka on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Itseasiassa tuon edellisen lauseen olen kuullut erittäin monessa tapauksessa. Mainostoimistot eivät yleensä hallitse päivityksiä, ja asiakas tuudittautuu siihen että mainostoimisto hoitaa tällaiset perusasiat, kuten päivitykset. Valitettavasti se ei vaan näytä menevän niin.

Olemme pelastaneet kymmeniä päivittämättä jääneitä Joomla sivustoja viimeisen vuoden sisällä ja laittaneet niiden tietoturvan kuntoon. Monesti perusasiatkin kuten .htacces suojaus on jäänyt kokonaan tekemättä, Joomla päivittämättä, samoin kaikki Joomlan komponentit. PHP versio on vanha, tiedosto- oikeudet retuperällä, ja joskus myös palvelinohjelmistot eivät ole ajan tasalla. Myös palomuuriohjelmisto puuttuu. Kun nämä kaikki edellämainitut asiat laitetaan kuntoon, niin Joomlasta saadaan erittäin tietoturvallinen ja toimiva sivusto.

Mutta tietoturvan tilaa täytyy myös pitää yllä, eli Joomla on päivitettävä säännöllisesti. Meidän omalla palvelimella päivitysväli on 1 kuukausi, tai tiheämminkin aina Joomla päivityksen tultua jakeluun. Tarjoamme omalta Joomla palvelimeltamme tietoturvallista sivutilaa Joomla- sivustoille, palvelintilan hintaan kuuluvat Joomlan päivitykset, tietoturva-asetukset kuntoon sekä palomuuri valmiiksi säädettynä. Eli sivut toimivat eikä tietoturvasta tarvitse enää murehtia!

Jos Joomla- sivustosi tietoturva askarruttaa, niin ota yhteyttä, tarkastamme onko tietoturva- asiat kunnossa. Ellei, niin me laitamme ne kuntoon.

Ota yhteyttä.

 

­